نحوه استفاده از ادویه جات در آشپزی
اگر به دنبال راه هایی برای طعم دار کردن و خوشمزه کردن غذای خود بدون اضافه کردن چربی و نمک زیاد هستید ، میتوانید ادویه های خوشمزه را به دستورالعمل های پخت خود اضافه کنید.
ادویه جات ، نه تنها به خودی خود عطر و طعم خوبی دارند ، بلکه می توانند به عنوان ماده نگهدارنده و تقویت کننده نیز عمل کنند.ادویه ها سرشار از مواد مغذی هستند و فواید سلامتی زیادی دارند و بیشتر آنها قبلاً و همچنان ، برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشوند.
اینکه یک آشپز خوب باشید ، مهم است که ادویه جات را کشف کرده و بدانید چه زمانی از آنها به درستی استفاده کنید.
معمولاً یک ادویه به عنوان دانه (نعناع ، هل) ، گل (زعفران) ، جوانه (میخک) ، میوه (پاپریکا) ، ریشه (زنجبیل) ، ساقه یا پوست ( دارچین) و سایر قسمت های یک گیاه تعریف میشود.
تعدادی از گیاهان هم گیاه دارویی و هم ادویه هستند.به عنوان مثال ، برگ گیاه گشنیز جنبه دارویی دارد ، اما از ساقه ، گل ، دانه یا ریشه گشنیز به عنوان ادویه استفاده میشود.
در مورد ادویه جات و طعم و عطر هر کدام اطلاعات کسب کنید و در نظر بگیرید که چگونه می توانید آنها را با هم ترکیب کنید ، تا عطر و طعم آنها تقویت شود وغذای شما خوشمزه تر شود.
ادویه های مختلف ویژگی های متفاوتی دارند و برخی دارای بیش از یک فضیلت هستند.در اینجا به برخی از خصوصیات ادویه جات اشاره شده است.
- بعضی از ادویه ها زمینی هستند مانند زیره ، زردچوبه و غیره
- برخی از آنها تند هستند و طبع گرمی دارند و اثرات ضد التهابی قدرتمندی دارند.مانند زنجبیل ، فلفل ، خردل
- بعضی از آنها گلدار یا شیرین هستند مانند وانیل ، گلبرگهای گل رز
- برخی از آنها به غذا رنگ بی نظیری اضافه میکنند. مانند زعفران
در صورت امکان ادویه های خود را بصورت درسته و پودر نشده و تازه از مراکز فروش ادویه خریداری کنید.مانند چوب دارچین و یا زنجبیل تازه
ادویه وقتی تازه باشد ، تفاوت زیادی در کیفیت غذا ایجاد می شود.شما میتوانید ادویه ها را خود ، در خانه آسیاب کنید.برای این منظور در یک ظرف مخصوص ، به مقدار نیاز ، ادویه خشک و تازه بریزید و آن را بکوبید.
شما میتوانید برخی از ادویه ها را با هم ترکیب کنید و یک ادویه مخلوط با طعم مطبوع تر و خاص تر ایحاد کنید. صدها ادویه مخلوط در سراسر جهان وجود دارد ، اما نمونه های متداول آن عبارتند از:
پودر کاری – یک ادویه ترکیبی معمولی است ، زیرا چندین ادویه معمولی دارد (مانند زیره ، گشنیز ، زردچوبه و غیره)
چهار ادویه – یک ادویه ترکیبی کلاسیک فرانسوی است که از ترکیب میخک ، فلفل دلمه ای (سفید یا سیاه یا ترکیبی) ، زنجبیل و جوز هندی تهیه می شود.
- اگرغذای شما قرار است به مدت طولانی روی شعله قرار بگیرد ( مانند خورش) ، بهتر است برای حفظ عطر و بوی ادویه جات ، آنها را در مراحل پایانی پخت ، به غذا اضافه کنید.
- برای غذاهای پخته نشده ، مانند سس سالاد ، میوه یا آب میوه ، چندین ساعت قبل از سرو ، ادویه جات و گیاهان را اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که طعم فلفل قرمز بعد از پخت و پز شدت می یابد.پس در ابتدا از فلفل قرمز در مقادیر کم استفاده کنید.
ادویه ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید
ادویه جات را پس از خرید از مراکز فروش عمده ادویه ، بلافاصله ، در ظرف های در بسته نگهداری کرد ، اما ترجیحا آنها باید ظرف مدت نیم سال از زمان استفاده ، مصرف شوند.قبل از استفاده آنها را بو کنید.اگر ادویه ها عطر و بو نداشته باشند و یا کپک زده باشند ، باید آنها را دور ریخت.
برخی از ادویه ها به سرعت ، عطر خود را از دست می دهند ، بنابراین باید در ظروف محکم و در یک مکان خنک و تاریک نگهداری شوند و هر شش ماه یکبار ، جایگزین شوند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه سایر مقالات بازرگانی سیلانی را دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.